Ga mee op excursie naar het HELVEX LIFE projectgebied

Na het broedseizoen starten de werken terug in het HELVEX LIFE project en organiseren we 2 excursies om meer informatie te geven over de werken.

Vanaf half juli start de vogelkersbestrijding in de Boterbergen. Vele zaailingen zijn gekiemd en om te vermijden dat de zaailingen binnen enkele jaren zaden gaan produceren zullen in 2018 en 2019 alle Amerikaanse vogelkersen verwijderd worden.

Half augustus start de laatste fase van het project. Dit wil zeggen dat de karakterdennen vrij gemaakt worden in het stuk net over parking Zuid aan de Verbindingsstraat te Kalmthout. De rechte dennen zullen worden gekapt om de karakterdennen meer ademruimte te geven en het landschap te openen. Op kansrijke locaties wordt er geplagd zodat heide zich hier kan ontwikkelen.

In de winter van 2018-2019 wordt een kijktoren geplaatst in de buurt van parking Zuid en het Stappersven. Deze toren zal zo makkelijk bereikbaar zijn voor bezoekers. Vanop de toren zal je kunnen genieten van schitterende vergezichten richting het Stappersven en de Kalmthoutse Heide.

De natuur en het gebied heeft na de werken tijd nodig om zich te herstellen, wij vragen uw geduld en vertrouwen.

Ga mee op excursie
Wil je graag meer info over de werken in het gebied Stappersven/Boterbergen of Nolse Duinen?
Kom dan mee op excursie, deze zijn gratis.

Zaterdag 25 augustus 2018: omgeving Stappersven/Boterbergen
Uur: 9u30
Start: aan parking Zuid langs de Verbindingsstraat in Kalmthout.
Einde: voorzien rond 12 uur

Zaterdag 17 november 2018: omgeving Nolse Duinen
Uur: 9u30
Start: Parking Noord langs de Verbindingsstraat in Kalmthout.
Opgelet: Parking Noord is met de fiets bereikbaar vanuit Kalmthout. Als je met de auto komt, moet je rondrijden langs Wildert.
Einde: voorzien rond 12 uur.

Goede stapschoenen kunnen nuttig zijn.