Ga mee op nachtzwaluw verkenningsavond op 7 juli

De nachtzwaluw, een vreemde vogel, zeker geen zwaluw, maar wat is hij dan wel?
In de volksmond ook wel geitenmelker genoemd, maar waarom? Pas laat in het voorjaar komt hij terug uit diep Afrika en nestelt zich dan in het halfopen landschap van het Grenspark. Geruisloos vliegend, stil zittend op de grond, uitstekend gecamoufleerd. Niet of nauwelijks te ontdekken.
Totdat hij zijn bevreemdende zang laat horen. Een vogel met een verhaal. Onze gidsen vertellen het u en nemen u in het donker mee om het zelf te horen.

Door u kennis te laten maken met een van onze vreemdste kostgangers hopen we, dat u er van overtuigd raakt dat er meer in ons Grenspark vliegt, kruipt,

Bij ontvangst met koffie in de Heusche Bollaert te Putte krijgt u een boeiende uiteenzetting over het leven van de nachtzwaluw, in woord en beeld. Met die kennis op zak vertrekt u met de gids op excursie. Met zijn ervaring is de kans groot dat u op plekken komt waar het eigenaardige geluid van de roepende nachtzwaluwen is te horen. Garanties zijn er niet. Maar zelfs in dat geval zult u een bijzondere avondwandeling hebben meegemaakt waar u op andere wijze hebt leren luisteren naar de schemergeluiden van het Grenspark.

Per avond zullen maximaal 15 mensen toegelaten worden.

Prijs : 12,50 euro per persoon.
Een deel van het inschrijvingsgeld zal terugvloeien naar het Grenspark.

Datum en tijd:
vrijdag 07 juli van 19u30 tot max. 23u30

Locatie:
De Heusche Bollaert
1ste Verdelingsweg 6
4645 RT Putte - Nederland

Inschrijven en betalen kan enkel via deze link:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-nachtzwaluw-verkenningsavond-7-juli-35623419607

Tip: doe gesloten schoenen aan, lange broek en lange mouwen tegen de muggen. Een verrekijker meenemen, en eventueel muggenspray, kan nuttig zijn.

Foto: Marc Slootmaekers