2 vacatures bij Staatsbosbeheer

Datum: 
vrijdag 9 januari 2015

Staatsbosbeheer heeft in West-Brabant 2 vacatures voor medewerker beheer die extern geworven kunnen worden.
Een in Breda (schaal 5) en een in De Beemden (schaal 6).

·         Functie: Medewerker beheer  
·         Datum publiceren van/tot: 23 januari 2015
Staatsbosbeheer zoekt een Medewerker beheer (Breda) - 36 uur,
 
Staatsbosbeheer zet zich in voor de kwaliteit van de leefomgeving voor mensen, planten en dieren, om die te beleven, te beschermen, te benutten en met elkaar te verbinden. We beheren ruim 260.000 ha natuur in Nederland. Staatsbosbeheer maakt zich klaar voor de toekomst, waarin mensen betrokken willen zijn bij de natuur die hen raakt.
 
Gebied Brabant West
Het gebied bestrijkt westelijk Noord-Brabant, van de provincie Zeeland tot de stad Tilburg. De Bergsche Maas vormt de noordelijke grens en de Nederlands-Belgische grens de zuidelijke. Kenmerkend is de overgang van Midden-Brabantse zandgronden naar West-Brabantse klei en polders. Het omvat een aantal drukbezochte boswachterijen met uitgebreide wandel-, fiets- en ruiterroutes en elk een eigen karakter. Het Mastbos en het Liesbos, gelegen in de stedelijke omgeving van Breda, hebben een lange en rijke historie. Het Ulvenhoutse Bos is een oud eikenbos, waar vooral in het voorjaar een rijke flora te bewonderen is. De bossen bij Dorst bestaan daarentegen voornamelijk uit naaldhout. Ze zijn indertijd begin 20e eeuw aangelegd om het stuifzand tegen te gaan. Opvallend zijn de leemputten in boswachterij Dorst. Deze wateren zijn ontstaan door leemwinning voor een steenfabriek. Naast deze bekende objecten bevat het gebied een veelheid aan grotere en kleinere eigendommen, waaronder diverse graslandpolders, sommige van grote betekenis als vogelgebied. De terreinen van Staatsbosbeheer in het gebied Brabant West zijn niet alleen qua natuur interessant maar hebben vaak ook een rijke cultuurhistorie. Denk daarbij bijvoorbeeld aan diverse verdedigingswerken bij de steden Breda en Willemstad. Het gebied is verdeeld in drie beheereenheden: Markiezaat-De Beemden (ten westen en ten noorden van Breda), Langstraat/Chaam (ten oosten en ten zuiden van Breda) en Breda. Het gehele district houdt kantoor in het Markdal in Breda, vlakbij de snelwegen A16, A27 en A58.
 
Functieomschrijving  
Als medewerker beheer ben je mede verantwoordelijk voor het dagelijks beheer van de terreinen rondom Breda. Je bent een van onze aanspreekpunten in het veld. Voor aannemers, pachters en bezoekers van het gebied, maar ook voor organisaties die gebruikmaken van het terrein of er werkzaamheden verrichten. Je zorgt ervoor dat het gebied goed onderhouden is en steekt daarvoor graag de handen uit de mouwen. Je voert alle voorkomende onderhouds- en beheerwerkzaamheden uit en je signaleert wanneer onderhoud nodig is. Daarnaast lever je een bijdrage aan de planning van werkzaamheden en begeleid je vrijwilligers en aannemers. Je denkt mee over de ontwikkeling van de terreinen. Kennis van bosbeheer ten behoeve van natuur, recreatie en houtproductie is gewenst.
 
Profiel
Je beschikt over het diploma MBO Bos- en Natuurbeheer, niveau 3, met enkele jaren relevante werkervaring. Kennis van bosbeheer ten behoeve van natuur , recreatie en houtproductie is een voorwaarde. Je hebt een proactieve en flexibele werkhouding. Ook vind je  het leuk om mensen te informeren en kun je je uitstekend redden in verschillende situaties. Je hebt een uitstekende fysieke conditie en bent daadkrachtig. Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken. Kennis van de ICT-systemen Excel, Word en Outlook is gewenst.
 
Salarisindicatie
€  1743,38 – € 2396,62 bruto per maand (salarisschaal 5 , BBRA 1984)bij een volledige werkweek
 
Sollicitatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met mw. K.. (Karin) van Hoof, T 06-53729190, E k.hoof@staatsbosbeheer.nl, Beheerder Breda of J. (Jelka) Both, gebiedsmanager Brabant West E j.both@staatsbosbeheer.nl
Stuur je sollicitatiebrief met cv uiterlijk 23 januari 2015 naar: vacatures@Staatsbosbeheer.nl   

 
·         Functie: Medewerker beheer
·         Datum publiceren van/tot: 23 januari 2015
 
Staatsbosbeheer zoekt een Medewerker beheer (Markiezaat-De Beemden] - 36 uur, standplaats Breda
 
Staatsbosbeheer zet zich in voor de kwaliteit van de leefomgeving voor mensen, planten en dieren, om die te beleven, te beschermen, te benutten en met elkaar te verbinden. We beheren ruim 260.000 ha natuur in Nederland. Staatsbosbeheer maakt zich klaar voor de toekomst, waarin mensen betrokken willen zijn bij de natuur die hen raakt.
 
Gebied  Brabant West
Het gebied bestrijkt westelijk Noord-Brabant, van de provincie Zeeland tot de stad Tilburg. De Bergsche Maas vormt de noordelijke grens en de Nederlands-Belgische grens de zuidelijke. Kenmerkend is de overgang van Midden-Brabantse zandgronden naar West-Brabantse klei en polders. Het omvat een aantal drukbezochte boswachterijen met uitgebreide wandel-, fiets- en ruiterroutes en elk een eigen karakter. Naast bekende objecten als Mastbos, Liesbos, Chaamse bos, Ulvenhoutse bos en Dorst bevat het gebied een veelheid aan grotere en kleinere bezittingen, waaronder heide, graslanden, een afgesloten zeearm, open water en moerassen; allen van grote betekenis zowel botanisch als op vogelgebied. Niet voor niets dat veel terreinen vallen onder N2000 of benoemd zijn als Natte Natuur Parels. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor terreinen als de Buitengorzen en Antoniegorzen bij Willemstad en de Prinsessenplaat bij het Markiezaatsmeer. De terreinen van Staatsbosbeheer in het gebied  Brabant West zijn niet alleen qua natuur interessant maar hebben vaak ook een rijke cultuurhistorie. Denk daarbij bijvoorbeeld aan diverse verdedigingswerken bij de steden Breda en Willemstad. West-Brabant is verdeeld in drie beheereenheden: Markiezaat-De Beemden (ten westen en ten noorden van Breda), Langstraat/Chaam (ten oosten en ten zuiden van Breda) en Breda. Het gehele gebied houdt kantoor in het Markdal in Breda.
 
Functieomschrijving
Als medewerker beheer ben je verantwoordelijk voor het dagelijks beheer van met name voor de objecten in De Beemden (het noordwestelijk deel van het gebied). Ook ondersteun je collega’s in de andere beheereenheden. Je bent een van onze aanspreekpunten in het veld. Vooral voor pachters en bezoekers van het gebied, maar ook voor organisaties die gebruikmaken van het terrein of er werkzaamheden verrichten. Je zorgt ervoor dat het gebied goed onderhouden is en steekt daarvoor als nodig de handen uit de mouwen. Je draagt zorg voor alle voorkomende onderhouds- en beheerwerkzaamheden en je signaleert wanneer onderhoud nodig is. Daarnaast lever je een bijdrage aan de planning van werkzaamheden. Je begeleidt werkzaamheden van aannemers, pachters, externe medewerkers en vrijwilligers. Veel werken worden mede door jou aanbesteed. Je denkt mee over de ontwikkeling van heel Brabant-West. Het werken vindt soms plaats in het weekend.
 
Profiel
Je beschikt over het diploma MBO Bos- en Natuurbeheer, niveau 3, met enkele jaren relevante werkervaring. Je bezit rijbewijs B. Je hebt een proactieve en flexibele werkhouding. Je kunt zelfstandig de werkzaamheden binnen geformuleerde richtlijnen en procedures (laten) uitvoeren. Je komt met voorstellen wanneer een klus anders of beter kan. Je vindt het leuk om mensen te informeren en te enthousiasmeren en je kunt je uitstekend redden in verschillende omgevingen. Je hebt een uitstekende fysieke conditie en bent daadkrachtig. Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken. Je hebt kennis van de ICT-systemen Excel, Word en Outlook.
 
Salarisindicatie
€  1876,19 – € 2513,65 bruto per maand (salarisschaal 6 , BBRA 1984) bij een volledige werkweek
 
Sollicitatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met dhr  A. Goorden, beheerder Markiezaat-De Beemden, T 06-53249675, E a.goorden@staatsbosbeheer .nl of mw. J. (Jelka) Both, E j.both@staatsbosbeheer.nl, Gebiedsmanager Brabant-West,  
Stuur je sollicitatiebrief met cv uiterlijk 23 januari 2015 naar: vacatures@Staatsbosbeheer.nl