Feestelijke opening nieuw wandel- en ruiterpad Nolse Duinen

Datum: 
zaterdag 19 november 2016

Op 19 november 2016 werd het nieuwe wandelpad door de Nolse Duinen feestelijk geopend door Natuurpunt.

Na een woordje door Chris Steenwegen, algemeen directeur van Natuurpunt en Lukas Jacobs, burgemeester van Kalmthout werd het nieuwe pad geopend en konden de bezoekers via een opstapje binnen het begrazingsraster wandelen. Een trekpaard nam de bezoekers letterlijk mee op sleeptouw door het pad nog even voor te slepen.

Het pad, aangeduid met voetstapjes, brengt je langs één van de hoogste duinen waar - in het kader van het LIFE HELVEX-project - het open zandlandschap hersteld werd en van waaruit je een prachtig zicht hebt op het stuifzand, het Stappersven en de Kalmthoutse Heide.

Gids Fred Severin legde uit waarom dit open zandlandschap zo uniek is en waarom het gebied hersteld wordt.

Naast meer natuur vindt Natuurpunt het ook belangrijk dat iedereen kan genieten van deze natuur. Voor de wandelaars (zonder hond) werd daarom het pad door de Nolse Duinen aangelegd. Voor wandelaars met hond en ruiters werd er parallel met de Verbindingsstraat nog een ruiter/wandelpad geopend zodat je niet meer over de Verbindingsstraat hoeft te lopen.

De vrijwilligers van het Natuurpunt-beheerteam 'Stappersven' zorgden achteraf voor een lekkere kom warme soep, een hapje en een drankje.