Grasgoed demonstraties

Datum: 
vrijdag 23 juni 2017

Samen met andere partners werkt het Grenspark mee in het Interreg Grasgoed project om te onderzoeken hoe gras uit natuurgebieden beter benut kan worden als grondstof.
Om gras optimaal te gebruiken als grondstof raffineert projectpartner Grassa het eerst tot vezels, eiwitten en restsappen. Hun mobiele installatie heeft ervaring met cultuurgras en waterplanten. Of het ook natuurgras kan raffineren, proberen we binnen GrasGoed uit. We nodigen je van harte uit om samen met ons deze mijlpaal te beleven.

Vanaf eind juni zal Grassa twee weken gras van Natuurpunt testen in regio Noord-Limburg (België). De installatie zal hierbij enkele keren van locatie veranderen en worden ingezet in natuurgebieden Hageven en Vallei van de Zwarte Beek. In elk van deze gebieden organiseren we een demonstratie.

Demonstratie 1
Wanneer? Donderdag 29 juni van 15u00 tot 16u00, afsluiten met een drankje
Waar? Bezoekerscentrum De Wulp, Tussenstraat 10, 3910 Neerpelt (België)

Demonstratie 2
Wanneer? Vrijdag 7 juli van 15u00 tot 16u00
Waar? Vallei van de Zwarte Beek, Bosstraat 87, 3582 Beringen (België)

Inschrijven kan op deze link:
https://natuurpunt.formstack.com/…/grasgoed__inschrijvingen…

Inschrijven kan tot twee dagen voor de demonstratie.

Contact? Katrien Wijns - info@grasgoed.eu – 015/29.27.82

Deze demonstratie wordt georganiseerd voor het Interreg-project GrasGoed – Natuurlijk Groen als Grondstof en ontvangt steun van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling, provincie Antwerpen en provincie Noord-Brabant.