Nieuw: Nina en Nino's natuurgame - speurtocht vol avontuur

Datum: 
donderdag 21 juni 2018

Met de vakantie voor de deur nodigen Nina en Nino je uit om het Grenspark te ontdekken. De natuur in met  je smartphone of tablet, alleen of met je vriendjes en genieten van de allerleukste speurtocht. Deze bevat uitdagende opdrachten en knotsgekke spelletjes.
Grenspark Kalmthoutse Heide ontwikkelde samen met De Vroente, het Vlaams Kennis- en Vormingscentrum voor Natuur en Milieu en het Nederlandse bedrijf Troovie 3 leuke digitale speurtochten om in het Grenspark te spelen.
De app van 'Nina en Nino’s Natuurgame' kan je gratis downloaden. Je krijgt een uitdagende route vól avontuur onder begeleiding van Nina en Nino. Buitenspelen was nog nooit zo spannend.

Je kiest één van de 3 startpunten:
- De Vroente, Putsesteenweg 129, 2920 Kalmthout (B)
- De Heusche Bollaert, 1e Verdelingsweg 6, 4645 RT Putte (NL)
- De Volksabdij, O.L.V Ter Duinenlaan 199, 4641 RM Ossendrecht (NL)

Op 21 juni mochten de kinderen van Freinetschool Cocon uit Essen als eersten ‘Nina en Nino’s natuurgame’ testen. Eerst kregen ze het introductiefilmpje van Nina en Nino te zien met duidelijke uitleg hoe het spel in elkaar zit.

In kleine groepjes van 4 gingen ze enthousiast op stap met hun smartphone om de route in Kalmthout te lopen en de bijhorende opdrachten te spelen. De 'blote voeten' opdracht en 'klim op de brandtoren' om een foto te nemen, vonden ze de leukste.

Je kan het leuke introductiefilmpje hier al een keer bekijken:

 

Hoe de app downloaden?
Je kan de super gave app gratis downloaden via Troovie.nl.
Download via App store of Google Play.
Je hebt enkel internet nodig om de app te downloaden en de speurtocht (tijdens het spelen verbruikt de app geen internet).
Klik in de app Troovie op kant-en-klare Super Troovies
Zoek op de kaart naar Kalmthout, Putte of Ossendrecht.
Druk op de pin op de kaart en ‘Nina en Nino’s natuurgame’ start.

Om Troovie te kunnen installeren en spelen, moet je toestel beschikken over:
- IOS (6+) of Android (4+)
- GPS, camera aan de voorkant, kompas

Dit Project werd uitgevoerd in het kader van het HELVEX LIFE-project Grenspark Kalmthoutse Heide met steun van het Europese Life-programma en de Provincie Noord-Brabant.