Nieuw wandelpad 'EIK' geopend op 25 maart

Datum: 
zaterdag 25 maart 2017

Op zaterdag 25 maart jl. mocht schepen van duurzaamheid, leefmilieu en groenbeleid van Essen, Helmut Jaspers het nieuwe wandelpad ‘Eik’ op grondgebied van Natuurpunt officieel openen. Onder grote belangstelling en een stralende lentezon, werd het nieuwe pad ingewandeld.
René Peeters, conservator van het gebied Stappersven gaf deskundige uitleg over wat je zoal tegenkomt op deze wandeling.
 
Langs dit pad vind je nog historische relicten zoals de Roosendaalse vaart (tot 1733 nog in gebruik als turfvaart). Langsheen die vaart loopt een prachtige eikendreef, met 360 zomereiken, vandaar de naam van het pad. Je loopt ook door een ondoordringbare zone van dichtgegroeide rododendrons die de voormalige turfkuilen en oude visvijvers verbergen van het landgoed de Greef. Dwars door die jungle is een smal padje vrijgemaakt, enkel voor wandelaars, zodat je kan genieten van de intense stilte en ruimte.
Langsheen de grote duingordel vanaf de Boterbergen leidt het pad naar het Stappersven.
 
Je start de route best vanaf de Tennishal T&T aan de Huybergsebaan. Eerst volg je de zwarte voetstapjes tot knooppunt 163 om dan zuidwaarts het zandpad te volgen tot aan het boshuisje waar het eikenpad begint. Vandaar volg je de groene schildjes met eikenblad.