Nieuwe wandelpaden in de Stoppelbergen

Datum: 
donderdag 8 september 2016

Grensoverschrijdend wandelen tussen Berendrecht en Stabroek

Er 2 nieuwe wandelpaden in het Grenspark De Zoom – Kalmthoutse Heide aangelegd. Het gebied tussen Berendrecht en Stabroek is sinds 2012 onderdeel van het Grenspark, het was steeds al opengesteld voor recreanten, maar nu lopen er ook 2 aangeduide wandelpaden doorheen. In samenwerking met de gemeente Woensdrecht, terreinbeheerders Staatsbosbeheer en Natuurpunt en de lokale horeca De Leeuw van Vlaanderen, legde het Grenspark deze routes aan.

Wandelroute Eekhoorn is 7,8 km lang en loopt doorheen het bos van de Stoppelbergen. Oud en jong bos, open plekken en vooral de glooiende duinen en het hoogteverschil maken het een erg leuke wandeling.

Wandelroute Specht is 4.3 km en doet ook de Ruige Heide aan, een stuifzandrelict aan de rand van het bos. Deze wandelpaden kruisen de grens en maken het mogelijk om verbindingen te maken met andere wandelroutes.

Zo kan je naar het Moretusbos en het Ravenhof wandelen, het landgoed en het kasteel zijn aangelegd als een geheel, maar de landsgrens loopt er ondertussen midden door. Ondertussen zijn ze allebei als monument erkend, zeker de moeite om eens te gaan bezoeken. Op 11 september vindt daar de ‘Breek de stilte’-wandeling plaats.
 
De wandelpaden staan al uitgestippeld in het terrein. Een nieuwe versie van de wandelkaart is in de maak en zal najaar 2016 beschikbaar zijn.