Officiële start HELVEX - LIFE project

Datum: 
woensdag 12 november 2014

Geen woorden, maar daden

Op 12 november jl. werd met deze slogan in het achterhoofd de aftrap gegeven van het Helvex - LIFE project  in grenspark De Zoom – Kalmthoutse Heide. Barbara Van Eeckhoutte, coördinator van het Grenspark, verwelkomde de genodigden en leidde de sprekers in. De directeur van Natuurpunt  dhr. Chris Steenwegen, de directeur van Vereniging Natuurmonumenten dhr. Teo Wams en de Provinciale directeur van het Agentschap voor Natuur en Bos dhr. Dirk Jordaens, vertelden met veel enthousiasme de rol van hun organisatie in dit Helvex-LIFE project.  Allen waren ze het erover eens dat in dit project vooral de samenwerking  loont. Ook de directeur Natuur & Milieu van de provincie Noord-Brabant, mw. Yolande van der Meulen, benadrukte het belang van het project voor de provincie en de rol die het Grenspark hier te vervullen heeft.
Na de toespraken was het tijd om deze woorden om te zetten in daden.  De 75 genodigden werdenmet de bus vanuit De Vroente naar de voet van de Nolse Duinen vervoerd.
Daar werden ze opgewacht door Frederik Naedts, Natuurpunt-coördinator voor Helvex. Zijn verhaal was duidelijk. “Met de nodige zorg voor de karakteristieke, oude bomen zullen de Nolse Duinen hersteld worden.”
Symbolisch mochten de drie directeuren de eerste vierkante meters van het dichtgegroeide zand terug open maken. Daarna mocht mw. van der Meulen de infopanelen langs de Verbindingsstraat onthullen. Als afsluiting werden alle aanwezigen uitgenodigd op een receptie met streekproducten. Bij een hapje en een drankje werden gedachten gewisseld en de eerste afspraken werden gemaakt. Dank aan allen.


Van links naar rechts: Teo Wams, directeur Vereniging Natuurmonumenten, Chris Steenwegen, directeur Natuurpunt en Dirk Jordaens, provinciaal directeur Agentschap voor Natuur en Bos. (© Grenspark)


Mw. Yolande van der Meulen, directeur Natuur & Milieu – prov. Noord-Brabant onthult de infopanelen van het project.

 

Informatie avond:

Wilt u meer weten over het LIFE-project?
Graag nodigen we u uit op de informatie-avond, georganiseerd door het Grenspark in samenwerking met de partners op 15 januari 2015 in Kalmthout.
p/a De Vroente – Putsesteenweg 129 – B-2920 Kalmthout
Aanvang : 19.30 uur
Programma: voorstelling HELVEX –LIFE project