Smullen van eigen streek in en rond het Grenspark - 8-13 sept. 2013

Datum: 
zondag 8 september 2013

Van 8 tot 13 september staan alle activiteiten in en rond De Vroente te Kalmthout (het Vlaams Kennis- en Vormingscentrum voor Natuur & Milieu) in het teken van de eigen streek. U kunt er proeven van producten uit de eigen streek, kruidenwandelingen & fietstochten maken, kennis maken met lokale sagen en legenden, … . Kortom, leer onze streek helemaal kennen! Ontdek welke troeven er in en rond het Grenspark te vinden zijn.

Themadag en markt ‘Smullen van eigen streek’
Zondag 8 september is de startdag van de week ‘Smullen van eigen streek, in en rond het Grenspark’. In De Vroente kunt u een echte streek- en hoeveproductenmarkt bezoeken en uiteraard diverse lekkernijen proeven. Talrijke hoeveproducenten uit de streek stellen u graag hun eigen producten voor. Verschillende organisaties vertellen u alles over hun lokale aanbod, waardoor u de streek in en rond het Grenspark nog meer kunt beleven. Deze dag is ook het uitgelezen moment om een mooie heidewandeling te maken met een gids die u de kruiden van de heide leert kennen. (Groot)Ouders kunnen zich samen met hun (klein)kinderen wagen aan een lokaal volksspel of deelnemen aan een kinderatelier. Ook de tentoonstellingen in De Vroente staan helemaal in het teken van het thema ‘Smullen van eigen streek’.
De Vroente zet de deuren open van 10u tot 17u. Voor de streek- en hoeveproductenmarkt kan u er terecht tussen 11u en 15u. Deelname is voor iedereen gratis. De activiteiten zijn zeker ook geschikt voor jonge kinderen.
Tijdens deze startdag kunt u allerlei informatie verkrijgen over het aanbod van alle activiteiten die in de loop van de week aangeboden worden. Dit gaat van een rondleiding op een boerderij, over een kookatelier met lokale producten tot aan een begeleide fietstocht rondom het thema turf. Kom kijken en laat u vooral verrassen!

Aanwezige deelnemers:
Producenten

Costa Cabrita– geitenkaas, ijs en lamshamburgers
Boomgaard ’t Blickvelt – boomgaardfruitfruit
Eetwinkel De Boerenmeisjes – pickles, mosterd, fruitbewerkingen en walnotentaart
Traitteur Annelies – bier en kaas
Els Milbou-Van den Bergh - aardbeien
Bijenteeltmuseum – honing
‘t Brouwershuis – Bossiebier
Bistro Monida - turfijs en andere smaken ijs
Bart Van Hoydonck - schaapsvlees
Kavus - koffie
Natuurwinkel De Graanhalm – groenten manden

Organisaties
VVV Brecht, VVV Essen, Dienst toerisme Kalmthout, VVV Wuustwezel, VVV Brabantse Wal
Wandelclubs: Sint-Michielsstappers (Brecht)
Nareka - gidsen
ATB Natuurvrienden
Transitie Kalmthout; Transitie Kapellen
Voedselteams
Wervel
Regionaal Landschap De Voorkempen
Terreinbeheerders Grenspark: Natuurpunt, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Agentschap Natuur & Bos
JNM Akerland
KVLV- Landelijke gilden