De Vroente

De Vroente, een vormingscentrum voor natuureducatie verzorgt activiteiten rond natuur en milieu voor schoolklassen, jeugdgroepen, senioren, mentaal en/of fysische gehandicapten, verenigingen, families, .... Steeds wordt geprobeerd een programma op maat te maken. Het 'zelf-ervaren' en 'zelf-doen' is het uitgangspunt van heel het educatief aanbod. Actieve kijk-, luister- en doe-momenten worden steeds in het programma ingelast.

De natuurbelevingsprogramma's bieden de deelnemers de mogelijkheid zelf aan de slag te gaan en de natuur te beleven op een creatieve manier. Een van de programma's van De Vroente speciaal voor kinderen is het kindertheater. Hierbij verplaatsen de kinderen zich in het leven van een mierenkolonie. Voor de groepen die niet of minder mobiel zijn, zijn binnenprogramma's voorzien. Het Natuureducatief Centrum beschikt over een goed uitgerust klaslokaal, een veldlaboratorium, een bio-buitenklas, een permanente tentoonstelling en een polyvalente ruimte. Op aanvraag ontvangt u een programmabrochure met een overzicht van wat De Vroente u allemaal te bieden heeft.
Kledij: Op de Kalmthoutse Heide genieten we steeds van het Belgische weer. U begrijpt dus wel dat kledij aangepast aan het weer en de omgeving, geen overbodige luxe is. Laarzen zijn aanbevolen. Bij schoolklassen blijven de leerkrachten verantwoordelijk voor de groep.

Reserveren: TEL: (00-32)-(0)3 620.18.30, devroente.omgeving@vlaanderen.be
Prijs: zie website De Vroente
Aanbod: Kleuteronderwijs Lager Onderwijs Middelbaar Onderwijs Hogeschool Bijzonder Onderwijs Ouderen/ senioren Mentaal/ fysisch gehandicapten Families Verenigingen Jeugdgroepen ....