Wissels nr. 56 - extra editie - verslag presentatie nieuwe Beleidsplan

Welkom bij de digitale nieuwsbrief van grenspark De Zoom - Kalmthoutse Heide!

Waarom een extra editie?
Op dinsdagavond 22 april presenteerde het Grenspark de conceptinhoud van het nieuwe Beleidsplan voor de komende vijftien jaar. Velen belangstellenden kwamen naar de Volksabdij in Ossendrecht om te luisteren naar de presentaties over het plan.

In deze uitgave leest u meer over die presentaties en het verloop van de avond.

Veel leesplezier!


Organisatienieuws
Presentatie nieuwe Beleidsplan: veel belangstelling
Op dinsdagavond 22 april presenteerde het Grenspark de conceptinhoud van het nieuwe Beleidsplan voor de komende vijftien jaar. Zeker 100 belangstellenden kwamen naar de Volksabdij in Ossendrecht om te luisteren naar de presentaties over het plan.

LEES MEER >>>


De inhoud van het Beleidsplan
In een eerdere editie van Wissels uit november 2013 kon u lezen wat de belangrijkste opgaven zijn waar het Grenspark op dit moment voor staat. Het Beleidsplan geeft aan hoe alle partners van het Grenspark die opgaven gezamenlijk gaan oppakken.

LEES MEER >>>


Presentatie door het bureau  
Tijdens de publieksavond op 22 april liet de heer Paul Ganzevles van de 2 bureaus die samen het Beleidsplan opstelden de aanwezigen allereerst zien uit welke ‘lagen’ het Grenspark bestaat. Deze vier lagen samen maken het gebied namelijk zo uniek.

LEES MEER >>>


Stappersven: extra financiering voor natuurontwikkeling
Voor de realisatie van de doelen uit het Beleidsplan is onlangs financiering ontvangen vanuit een Europees LIFE project. Het Grenspark vroeg mede-financiering aan om de natuurwaarden rond het Stappersven te kunnen verbeteren. Op de publieksavond vertelde Rosan Heremans van Natuurpunt hoe het geld de komende jaren zal worden besteed.

LEES MEER >>>


Paardrijden: ideeën voor samenwerking welkom
Veel ruiters in en om het Grenspark zouden graag zien dat er meer mogelijkheden komen om paard te rijden. Het Beleidsplan is daarom voorzien van ‘zoekgebieden’ waar extra ruimte kan komen voor ruiter- en menroutes.

LEES MEER >>>


Vervolg van het plan
De Bijzondere Commissie beslist op 22 mei 2014 over het Beleidsplan zoals het er nu ligt. Als zij besluit het vast te stellen, kan het verder uitgevoerd gaan worden. De uitvoering zal in stappen gaan. Het is immers een plan voor de komende 15 jaar. De inbreng en ondersteuning van iedereen die zich betrokken voelt bij het Grenspark is daarbij van harte welkom. Ook in de fase van uitvoering houden we u daarom graag op de hoogte. Het definitieve Beleidsplan zal op de website te downloaden zijn.

Tekst: Miranda Koffijberg, De Lynx - Foto’s: Marc Slootmaekers – Grenspark archief


Grenspark ook te vinden op facebook!
Het Grenspark heeft ook een eigen facebook-pagina.
Neem gerust eens een kijkje!

Facebook-pagina Grenspark


Activiteiten in het Grenspark

In het Grenspark kan je aan heel veel activiteiten deelnemen.

Voor de volledige agenda en alle actuele activiteiten klik hier:  AGENDA
 


We zijn erg benieuwd naar wat u van deze digitale WISSELS vindt! Laat het weten door te mailen naar m.wyckmans@grensparkzk.be.


Een nieuwsbrief gemist? Kijk op 'Wissels - nieuwsbrief' voor alle voorgave uitgaven.