Wissels nr. 63 - december 2015 - digitale versie

Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Grenspark De Zoom - Kalmthoutse Heide!
Via deze nieuwsbrief willen we u graag op de hoogte houden van de ontwikkelingen in en rond het Grenspark. Op deze manier blijft u goed geïnformeerd. In deze wintereditie kunt u meer lezen over de vorderingen van de werkzaamheden in het kader van het HELVEX LIFE project, over de herinrichting van de toegangspoorten Hemelrijk en De Vroente en nog veel meer...

En wie nog op zoek is naar een origneel eindejaarsgeschenk, er zijn nog exlusieve Grenspark natuurkalenders te koop! Wees er snel bij!

Veel leesplezier en alvast prettige feestdagen toegewenst!


Nieuws over het HELVEX LIFE - project
Samenwerken loont in HELVEX LIFE-project
In een vorige nieuwsbrief lieten we u weten dat de verschillende partners in het project naar een hogere versnelling schakelden om tot uitvoering te komen.
En dat is gebeurd ook. Tussen de Steertse Heide en de Groote Meer heeft het Agentschap voor Natuur en Bos een spontane opslag van dennen omgevormd tot natte heide.
 
LEES MEER >>>


Nieuws uit het gebied
Herinrichting voortuin bezoekersgebouw De Vroente
Aan het bezoekersgebouw De Vroente zijn eind oktober werken begonnen om de toegang en de voortuin opnieuw in te richten. De bedoeling is om het geheel aantrekkelijker en toegankelijker te maken voor de bezoeker.

LEES MEER >>>


Herinrichting pleintje rond toegangspoort Hemelrijk
Rondom De Tasberg zijn ook grote werken aan de gang die de site Karrenmuseum, Kiekenhoeve en VVV toegankelijker en aantrekkelijker moeten  maken.
Er wordt een mooi open plein aangelegd tussen de genoemde locaties. Het geheel wordt aangekleed met zitbanken, mooie beplanting, infoborden met daarop de mooie fiets- en wandelroutes in de streek, enkele kunstwerken en een nieuwe fietsenstalling met oplaadpunten.

LEES MEER >>>


Recreatienieuws
Poortfietslussen rondom Grenspark vervangen oude Grensparkroute

Omdat de Grensparkroute – een fietsroute van 32 km rondom het Grenspark -  verouderd was, en Toerisme Provincie Antwerpen moest bezuinigen in zijn themaroutes, is er beslist om de bewegwijzerde Grensparkroute weg te halen. De zeshoekige bordjes die op de route stonden, zijn begin december uit het terrein gehaald door de routedokter, Michel Quaeyhaegens. Onze dank gaat uit naar Michel, die 15 jaar lang, als vrijwilliger de route gecontroleerd heeft en de bordjes herstelde wanneer ze stuk waren.

LEES MEER >>>


Organisatienieuws
Grenspark verdiensten – eerste uitwerkingen

Het Grenspark als samenwerkingsverband is een organisatie die projecten stimuleert en coördineert met als doel dat het Grenspark natuurgebied daar in zijn geheel beter van wordt. Dat samenwerkingsverband draait op volle toeren, maar is wel afhankelijk van subsidies en bijdragen vanuit projecten. Om het Grenspark nog beter zijn werk te kunnen laten doen, is men op zoek naar nieuwe ideeën, producten en projecten waar zowel lokale partijen als het Grenspark van kunnen profiteren.

De uitgewerkte ideeën volgen hieronder:

De Grenspark Natuurkalender: een origineel eindejaarsgeschenk
De Grenspark partnerbijeenkomst : kennis delen en inspiratie opdoen
De Grenspark Natuurburger: een heerlijk natuurlijk streekproduct

LEES MEER>>>


Grenspark ook te vinden op facebook!

Het Grenspark heeft ook een
eigen facebook-pagina.
Neem gerust eens een kijkje!

Facebook-pagina Grenspark


Activiteiten in het Grenspark

Vergeet zeker de activiteitenagenda niet! Ook deze winter is er een mooi aanbod van excursies en cursussen.

Voor de volledige agenda en alle actuele activiteiten klik hier:  AGENDA


We zijn erg benieuwd naar wat u van deze digitale WISSELS vindt! Laat het ons weten door te mailen naar m.wyckmans@grensparkzk.be.


Een nieuwsbrief gemist? Kijk op 'Wissels - nieuwsbrief' voor alle voorafgaande uitgaven.