Wissels nr. 80, juni 2019

Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Grenspark Kalmthoutse Heide! Via deze nieuwsbrief willen we u graag op de hoogte houden van de ontwikkelingen in en rond het Grenspark. Deze maand zetten we een mooie samenwerking tussen landbouwer en natuurbeheerder in de kijker en kan je deelnemen aan onze nieuwe cursus Grenspark Natuurgids of aan een poëziewedstrijd rondom het thema 'Stilte'.
Veel leesplezier!


Nieuws uit het gebied
Mooie samenwerking tussen landbouwer en natuurbeheerder
Boer Luc ging op zoek naar een natuurgebied waarop zijn koeien konden grazen. Hij ontmoette natuurbeheerder Christoffel van Natuurpunt en dat was het begin van een mooie samenwerking. Hun geheim? Respect en openheid.
#boerennatuur #reconnectfarmersnature #euagri
ReConnect Farmers And Nature is een project met de steun van EU Agriculture: Food & Farming
Bekijk hier het filmpje:  


Projectnieuws
CANAPE-partners ontmoetten elkaar in Denemarken
Op 2 en 3 april 2019 ontmoetten de CANAPE-partners elkaar weer, ditmaal in de mooie omgeving van Lille Vildmose in Himmerland, Denemarken. In deze omgeving bevindt zich het grootste hoogveen van West-Europa. De focus lag op de koolstofmeting en paludicultuur.
LEES MEER >>>


Recreatienieuws
Op 19 mei zag het even blauw in Grenspark Kalmthoutse Heide
Met 70 leden kwam de atletiekvereniging Acss-vzw uit Stabroek op 19 mei al lopend of wandelend genieten in Grenspark Kalmthoutse Heide.  Sinds begin dit jaar zijn ze regelmatig te spotten op één van de 24 routes van het Grenspark. Dit heeft te maken met de uitdaging die ze aangingen voor 2019.  Alle 24 routes, die samen 100 km zijn, willen ze al lopend of wandelend ontdekken op één jaar.
LEES MEER >>>


Organisatienieuws
Nieuwe cursus natuurgids Grenspark Kalmthoutse Heide start in september
Leer bij, beleef de natuur en inspireer! De natuur zit vol verhalen, klaar om verteld te worden. Ben je benieuwd naar wat er allemaal leeft bij jou in de buurt? En wil je ook anderen warm maken voor de natuur? Dan heb je alles in huis om een geweldige Grenspark natuurgids te worden.
LEES MEER >>>


Poëziewedstrijd Stiltegebied Grenspark Kalmthoutse Heide
Wie Grenspark Kalmthoutse Heide al heeft bezocht, herkent het: een gevoel van rust dat  langzaam bij je doordringt naarmate je dieper in het gebied komt. De openheid en de uitzonderlijke natuurpracht trekken veel mensen aan. Midden in het gebied valt ook de stilte op.
Op 27 oktober is het Dag van de Stilte en willen we graag de stilte in het Grenspark onder woorden brengen.
Kruip je graag in je pen? Zit het schrijven in je bloed? Doe dan mee aan onze poëziewedstrijd met als thema 'Stilte'.
LEES MEER >>>


Winnaars wedstrijd 'Schrijf je in op onze nieuwsbrief Wissels'
In het kader van onze deelname op 1 mei aan de Klokhuisdag in Almere, de Nationale Parkendag in Nederland, organiseerde het Grenspark een wedstrijd. Bezoekers aan de Klokhuisdag, maar ook anderen, die zich tussen 1 mei en 15 mei inschreven op onze nieuwsbrief ‘Wissels’ maakten kans op een mooie prijs, aangeboden door 4 enthousiaste gastheren van het Grenspark. De winnaars zijn ondertussen bekend.
LEES MEER >>>


Grenspark ook te vinden op facebook!

Het Grenspark heeft ook een
eigen facebook-pagina.
Neem gerust eens een kijkje!

Facebook-pagina Grenspark


Activiteiten in het Grenspark

Vergeet zeker de activiteitenagenda niet! Ook deze zomer is er een mooi aanbod aan excursies en cursussen.
Of kom eens kijken naar de wisselende tentoostellingen in De Vroente.

Voor de volledige agenda en alle actuele activiteiten klik hier:  AGENDA


We zijn erg benieuwd naar wat u van deze 'Wissels - nieuwsbrief' vindt! Laat het ons weten door te mailen naar m.wyckmans@grenspark.be.


Een nieuwsbrief gemist? Kijk op 'Wissels - nieuwsbrief' voor alle voorafgaande uitgaven.