Wissels nr. 82 - december 2019

Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Grenspark Kalmthoutse Heide!
Via deze nieuwsbrief willen we u graag op de hoogte houden van de ontwikkelingen in en rond het Grenspark. Zo komt u meer te weten over de vorderingen van de werkzaamheden in het kader van het HELVEX LIFE-project, over de nieuwe bebording in het Grenspark, de ontwikkelingen in de Steertse Heide en nog veel meer…

Veel leesplezier en alvast heel fijne feestdagen gewenst!


Nieuws over het HELVEX LIFE Project
Bosranden aanleggen in de Boterbergen
In de Boterbergen is Natuurpunt volop bezig met het aanleggen van bosranden. Dit gebeurt door het kappen van de dennen en berken waarbij eiken en oude structuurrijke dennen niet gekapt worden. Verder worden spork, lijsterbes en blauwe bosbes zoveel mogelijk gespaard, zodat deze de aanzet vormen voor de struikmantel die hier zal ontwikkelen. Deze mantel moet op termijn de helft van de bosrand innemen en  zorgt voor een geleidelijke overgang tussen het bos en de heidezoom.
LEES MEER >>>


Nieuws uit het gebied
De Steertse Heide als schakel in het Grenspark Kalmthoutse Heide
De Steertse Heide, een geheel van weilanden en akkers, is een onderdeel van het Grenspark Kalmthoutse Heide, een gebied van ongeveer 6000 ha met een uitzonderlijke natuurkwaliteit. De aanwezige natuur is zeldzaam en Europees beschermd onder Natura 2000. De Steertse Heide is een cruciale schakel in het groter geheel.
LEES MEER >>>


Recreatienieuws
Nieuwe borden verwelkomen bezoekers bij Grenspark Kalmthoutse Heide
Grenspark Kalmthoutse Heide plaatste nieuwe informatieborden aan de onthaalpoorten en de verschillende parkings van het gebied. Wie tijdens de eindejaarsperiode het gebied bezoekt, krijgt via deze nieuwe borden een informatief en aantrekkelijk welkom. Je vindt informatie over wandelroutes en bijzondere bezienswaardigheden in het Grenspark Kalmthoutse Heide.
LEES MEER >>>


Originele postkaarten te koop ‘poëzie Stilte in het Grenspark’
Een tip voor wie nog originele wenskaarten zoekt voor het eindejaar! Ter gelegenheid van de poëziewedstrijd 'Beleef de Stilte in Grenspark Kalmthoutse Heide' brachten we 10 postkaarten uit met de gedichten van de 10 laureaten, op bijpassende foto's van lokale natuurfotografen. De sets van 10 kaarten zijn te koop voor 8 euro in De Vroente Kalmthout, bij Dienst Toerisme Kalmthout en bij De Volksabdij in Ossendrecht.
LEES MEER>>>


Grenspark ook te vinden op Facebook
Het Grenspark heeft ook een
eigen facebook-pagina.

Neem gerust een kijkje!

Facebook-pagina Grenspark


We zijn erg benieuwd naar wat u van deze 'Wissels - nieuwsbrief' vindt! Laat het ons weten door te mailen naar m.wyckmans@grenspark.be.


Een nieuwsbrief gemist? Kijk op 'Wissels - nieuwsbrief' voor alle voorafgaande uitgaven.